Ju fler läderremmar desto bättre

Att tillverka och designa egna smycken har alltid varit mer eller mindre populärt. Jag minns när jag var ung i början av 90-talet, då skulle alla, både tjejer och killar, gå runt med en massa läderremmar runt både halsen och handlederna. Ju fler desto snyggare och tuffare var man. En gång sade jag till min blivande sambo när han undrade varför jag hade så många läderremmar kring handleden, att jag satte dit en läderrem för varje kille jag hade haft. Det var så klart inte sant, men min pojkvän blev inte jätteimponerad och tjatade om detta under hela det första året vi var tillsammans. Han ville att jag skulle klippa av alla mina älskade läderremmar och det hjälpte inte att jag bedyrade att jag bara hade skojat lite om alla mina tidigare ”pojkvänner”. Det slutade med att jag klippte av dom efter ett tag, fast kanske mer av hygieniska skäl än av påverkan från min pojkvän.

Populärt med egen smyckestillverkning

Sedan detta hemska Covid19-viruset började härja i världen har intresset för hantverk tagit fart igen. Kanske inte intresset av andras hantverk lika mycket som att tillverka egna smycken, tavlor, krukor eller vad det nu än må vara. Det roligaste (enligt mig) med att tillverka smycken är att vem som helst kan sätta ihop något till ett smycke. Nu för tiden behöver du inte ens ”hitta på” designen på smyckena själv utan du kan gå till en hobbyaffär (typ Panduro) och köpa allt som du kan tänkas behöva för att gå hem och sätta ihop ett halsband eller ett armband. Jag kan tycka att det minskar tjusningen lite av att ha ”designat” sitt egna smycke då du egentligen bara har satt ihop några köpta delar. Å andra sidan så var ju inte vår tids ”läderremmar” särskilt mycket egentillverkning heller, vi köpte en meter läderrem i svart eller brunt och så klippte vi av i passande längder. Någon gång kunde vi avancera lite och fläta ett armband.

Men det är bara för dig att köra på med din smyckestillverkning! Det är bara din egen fantasi som kan sätta gränser.

Kommentarer är stängda.