Hitta rätt gasfjäder

Hur vet du vart du kan hitta rätt gasfjäder till din bil, din takbox eller kanske till din husvagn? Vi är sällan experter på att meka med våra fordon men för den som klarar av att till exempel byta gasfjäder eller vill prova på att byta själv så börjar det alltid med att du måste beställa en gasfjäder. Den som har lite mer kunskap kanske väljer att beställa rätt gasfjäder i en onlinebutik medan de som är mer osäkra hellre går till en butik för att rådfråga. De flesta onlinebutiker har en guide över hur du ska hitta rätt gasfjäder.

Hur kan jag hitta rätt gasfjäder?

Det finns ett par saker du kan göra själv för att det ska bli enkelt att hitta rätt gasfjäder. Om du tittar på cylindern till din gasfjäder så står där vilket tryck den klarar av, sedan mäter du hela kolvstångens längd och då har du två mått som kommer att hjälpa dig att hitta rätt. Om du inte känner dig bekväm med detta så kan du alltid ta en bild på din gasfjäder och gå med den till en butik eller maila in den till en butik online. Men då är det viktigt att du får med informationen som finns på den.

Montera gasfjäder själv

Du kan självklart montera din gasfjäder själv om du känner dig bekväm med det. Tänk på att alltid sätta dit gasfjädern exakt så som den satt tidigare. Frågar du den som kan så är det väldigt enkelt att själv sätta dit sin gasfjäder men för den som har gjort det många gånger tidigare är det oftast enklare än för den som aldrig har gjort det. Men jag tycker absolut att du ska våga försöka själv innan du ringer bilverkstaden för att beställa tid. Det kan inte annat än att gå fel och då kan du ringa i efterhand istället.