Tavlor och konstverk förgyller alla hem

Ifall man vill piffa upp hemmet eller sommarstugan bör man fundera på att sätta upp tavlor och konstverk på väggar och golv. Tavlor och konstverk kan nämligen förgylla bostaden och få den att kännas mer hemmatrevlig än tidigare. De bästa sorters konstverk som man kan fylla rummen med är konstverk som man själv gillar. Är man exempelvis intresserad av Andy Warhol och hans skapelser, bör man införskaffa kopior av hans tavlor.

Är man istället mer intresserad av en specifik färg än en konstnär, bör man försöka hitta tavlor där denna färgen är central. Det kan dock vara bra att tänka på att tavlorna matchar väggen de ska sitta på. Att ha spyfärgad grönt på en gul vägg är exempel på något man bör undvika. Har man dock bara vita väggar kan vilken annan färg som helst fungera. Är man riktigt finurlig kan man skapa konst genom att kombinera tavlorna och väggen. Exempelvis kan man på en mörkblå vägg sätta upp tavlor med stjärnhimlar, då ser det ut som att hela väggen är en enda stor tavla med massa stjärnor.

För den som hellre vill vara försiktig med urvalet av tavlor och hellre föredrar statyer eller andra skulpterade konstverk finns det många val. Det mest populära valet är förmodligen bystar av kända personer. Dessa kan variera i storlek och är därför bra i små så väl som större rum. Det finns också helkroppsstatyer, dessa ståtliga skapelser ger ett intryck av rikedomar och obegränsat pengaflöde. Är man inte prydd kan man köpa nakenstatyer, men ifall detta är för mycket finns det statyer som har kläderna på. Oavsett vad man väljer kommer statyerna med stor sannolikhet bli en populär del av hemmets dekor.

För mer idéer på vilka tavlor som kan pryda väggarna besök https://www.artely.se/konst/, de har en mängd olika verk till försäljning.