Uppdatera hemmet till ett smart hem

När ens hem känns gammalt och grått måste man uppdatera det, eller hitta nytt. En sak man kan göra för att göra hemmet som nytt igen är att förvandla det till ett smart hem. Ett smart innebär att man kan kontrollera saker som belysningen, temperaturen, persiennerna och mer. Det bästa med ett smart hem utöver kontrollen är att allt går att automatiseras utefter ens egna preferenser. Vill man exempelvis att det ska vara tänt hemma när man kommer hem från jobbet kan man ställa in att lamporna ska tända vid tiden som man brukar komma hem. Denna funktionen är perfekt ifall man åker på semester och inte har någon som kan hålla koll på huset medan man är borta.

Ifall lamporna är tända under några timmar på kvällen, kan det skrämma bort inbrottstjuvar som gärna tar tillfället i akt när ingen är hemma. Belysningen går att koppla ihop med larmet, på så sätt blir det ljust i hela huset när larmet går igång. Även detta är avskräckande för inbrottstjuvar. Givetvis går det att ställa in belysningen så det tänds och släcks när någon går in och ut ur rummet. Denna sortens belysningsinställning är den mest energisparande, då belysningen endast används när någon är i rummet.

Vill man få ännu mer kontroll på energisparandet kan man koppla ihop belysningen med persiennerna. När solen börjar gå ner fälls persiennerna ner och belysningen tänds successivt.

Tyvärr kan inte alla uppdatera sina hem till ett smart hem, det beror mycket på vad för slags hus man har och när det är byggt. Är det ett alldeles för gammalt hus som det inte har gjorts några renoveringar på, på väldigt länge är det förmodligen osannolikt att man kan få all funktionalitet. Det bästa är att kontakta en elektriker så de kan undersöka hela huset, och tala om vad som kan installeras.