Min lille viking har fastnat för Vikingtoys

När sonen fyllde fyra för ett tag sedan gick man som vanligt med blandade känslor i bröstet. Visst det skulle bli en härlig dag med lilleman i centrum, men samtidigt så skulle det komma ett berg av presenter som man redan vet inte kommer vara roliga i mer än en eller ett par dagar. Och som kommer samlas i lådor tills man är redo att skänka bort dem.

Farfar hittade en liten guldgruva

Det blev väl på samma sätt detta året med, med ett undantag. Farfar kom med ett garage set.  Det är färgglatt och robust så det tål att både lekas med och sittas på när den andan faller på. Inte av mig men av lilleman, ja ni fattar. Sonen har lekt med det varje dag i långt över en månad och han tröttnar inte.
Vi har haft både bilbanor och garage till våra äldre barn innan, men det har varit så plottrigt och verklighetstroget att det inte varit varken spännande eller roligt för ett litet barn. Detta garage, från ett för mig nytt leksaksföretag, Vikingtoys fokuserar mer på barnet än föräldrarna om man kan säga så.

För barn på barnets villkor

Ofta tycker jag att det verkar som att leksakstillverkare vänder sig till föräldrarna lika mycket som till barnet. Det kan jag väl förstå att det skall vara lockande för den som skall betala, men just Vikingtoys tycker jag frångår det ganska så mycket. När man vant sig vid deras lite udda design och sett hur barnen älskar att leka med det, ja då spelar det ju inte så stor roll hur realistiskt jag tycker att det ser ut. Numer handlas mycket av presenter till både egna och andras barn där, så står du utan idéer, kika in på Vikingtoys.

Kommentarer är stängda.