Det var dags att uppgradera och fräscha till verkstaden med lite verktygsskåp

Det finns inte många platser som jag älskar lika mycket som det dubbelgarage jag byggt om till en verkstad. Att få stå där och skruva och dona, slipa och svetsa ger ett lugn för mig lika mycket som jag inbillar mig att andra blir lugna av yoga. Jag älskar mina verktyg och mina maskiner, men jag måste erkänna att något jag inte älskar är hur det började att se ut i verkstaden. Det var  sladdar och borrmaskiner i gamla backar, det var bänkar belamrade med hammare och tänger. Det började helt enkelt att likna kaos.

Bra verktygsskåp är en bra investering

All oreda gjorde det hopplöst att hitta det jag behövde och det finns otaligt med verktyg som jag har i dubbel uppsättning just för att jag inte hittade det jag behövde utan köpte nytt. Det finns ett rejält utbud med verktygsskåp på marknaden, men jag fastnade för ett riktigt stort som har ordentliga gummihjul och är lätt att flytta runt. Smidigt som sjutton även om jag har ganska litet utrymme. Jag passade också på att köpa ett fast verktygsskåp på 2 meter, där jag kan ha ordning på sånt jag använder mindre ofta. Skönt att veta att det går att låsa med, så inga av verktygen får egna ben och försvinner.

Skillnad som mellan natt och dag

Det är en helt ny verkstad nu, jag hittar saker, det går att städa efter sig för nu så ser jag faktiskt golvet. Jag har ställt in en gammal fåtölj som egentligen skulle på tippen, och den i kombination med en kaffebryggare gör att jag kan tillbringa ännu mer kvalitetstid i verkstaden, med ordning och reda och allt prydligt i sina verktygsskåp. Nu blir det lite radio och en kopp i fåtöljen.

Kommentarer är stängda.